En iyi en gerekli Wordpress eklentileri

Yorum Yaz



Bildiğiniz gibi wordpress PHP+MYSQL kullanılan mükemmel, sürekli geliştirilen bir blog sistemi. Çeşitli eklentiler dahilinde bir blogdan oldukça fazlasını elde etme imkanınız var.Wordpress resmi plugin sayfasındaki en çok download edilen eklentileri(plugins) biraz olsun tanıtmak istedim. Umarım az da olsa faydası olur. Tanıttığım eklentiler en çok download edilme sırasına göre anlatılmaktadır. Yani ilk anlattığım Google XML Sitemaps Eklentisi en çok download edilen, ondan sonraki eklentiler de sırayla en yüksek download sayısına ulaşmış eklentilerdir. Şimdilik bir kısmını tanıttım, bu yazımın devamı da gelecek arkadaşlar. Her neyse, işte eklentiler:
Google XML Sitemaps

Arne Brachold tarafından geliştirilen Google XML Sitemaps eklentisi, wordpress blog sayfanıza sitemap hazırlamanızı sağlar. Wordpress tarafından oluşturulmuş veya manual olarak kendi oluşturduğunuz sayfaları da içerebilecek şekilde yapılmıştır. Herhangi bir yazıyı yazdığınızda veya mevcut olan bir yazınızı editlediğinizde sitemap otomatik olarak yeniden güncellenir ve major arama motorlarına (googleyahoo!ask.com , msn search gibi) durum bildirilir. Bu eklenti ayrıca şu anda en çok download edilen wordpress plugini özelliği taşımaktadır. Eklentinin hangi sürümlerle uyumlu olduğunu, download adresini ve nasıl kuracağınızı öğrenmek için şuraya tıklayınız.
All in One SEO Pack

Bu eklenti sayesinde wordpress blogunuzun arama motoru optimizasyonunu(SEO) yapmış olursunuz. Başlık kısımlarını otomatik olarak atar, Meta taglarınızı otomatik olarak oluşturur. Descriptiontitle ve meta tagları isterseniz manual olarak kendiniz de değiştirebilirsiniz. Sitemde de kullandığım iyi eklentilerdendir. Eklentiyi download etmek ve nasıl kurulacağını öğrenmek için şuraya tıklayarak resmi siteyi ziyaret edebilirsiniz.
Akismet

Bu eklenti sayesinde wordpress blogunuza gelen spam (reklam içerikli) yorumlar otomatik olarak filtrelenirler, tek tuşla silebilir veya istediğiniz yorumları geri getirebilirsiniz. Arzu ederseniz temanın istediğiniz yerine satırlarını ekleyerek sayaç yansıtabilirsiniz. Wordpress için muhteşem bir eklenti, ben de kullanıyorum. Unutmadan, bu eklentiyi kullanabilmeniz için Wordpress API Key sahibi olmanız gerekmekte. Resmi siteden edinebilirsiniz bu anahtarı da. Eklenti sayfasına gitmek için tıklayınız.
cformsII - contact form

Wordpress’in en popüler iletişim formu eklentisi. Şuradan eklenti sayfasına gidebilirsiniz.
Wordpress.com Stats

İstatistik eklentisi. Bu eklentiyle birçok şeyi takip etme imkanına sahip oluyorsunuz. Eklentiyi kurup aktif ettikten sonra panelinizde ayrı bir kategori açılıyor, buradan sayfa izlenimleri, son aramalar, arama motoru örümcek botlarını vs. takip edebiliyorsunuz. Eklentiyi kullanabilmek için API Key gerekiyor, bunu da şuradan edinebilirsiniz. Eklenti sayfasına gitmek için tıklayınız.
WP Security Scan

Bu eklenti sayesinde şifre, dosya izinleri, db güvenliği, version gizleme, wordpress admin paneli güvenliğini kontrol etme imkanına sahip oluyorsunuz. Detaylı bilgi için eklenti sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
Post-Plugin Library

Bu eklenti kütüphanesiyle benzer yazılarson yazılarkarışık yazılar ve son yorumlar‘ı herhangi bir yerde gösterme imkanına sahip oluyorsunuz. Oldukça güzel bir hadise. Detaylı bilgi için eklenti sayfasını ziyaret ediniz.
WP Polls

Bu eklentiyle birlikte wordpress blogunuzun herhangi bir post veya sayfasının içerisine anket ekleme imkanına sahip oluyorsunuz. Oldukça rahat kontrol edilebilir, bol opsiyonu olan güzel bir eklenti. Detaylı bilgi için eklenti sayfasını ziyaret ediniz.

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorum yaparken dikkat edilmesi gerekenler:

* Yaptığınız yorumun tamamı büyük harf olmamasına özen gösteriniz
* Yorumlarınız da argo içeren kelimeler kullanmayınız
* Reklam amaçlı yorumlarda bulunmayınız
* Konu dışında iletmek istediğiniz bir şey varsa iletişim formunu kullanın
* Yorumlarınızdan dolayı sizlere teşekkür ediyorum